Kyllästyttääkö perinteiset joulutortut? Tässä oiva vaihtoehto.
Aprikoosi-suklaataskut
voitaikinaa
paistonkestävää aprikoosimarmeladia
tummaa suklaata
1 kananmuna
(tomusokeria koristeluun)
Sulata taikina ohjeen mukaan. Leikkaa voitaikinalevy puoliksi. Lisää palan keskelle 1 tl aprikoosimarmeladia ja yksi pala tummaa suklaata. Kostuta taskun reunat vedellä ja käännä toinen puoli täytteen päälle. Sulje taskun reunat huolella, sillä ne aukeavat helposti uunissa. Voit käyttää apuna haarukkaa. Voitele kananmunalla ja paista uunin keskitasolla 220°C n. 15 min, kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna jäähtyä hetki ja ripottele päälle koristeeksi tomusokeria. Nopeat herkkusuut: varokaa polttavan kuumaa hilloa ja suklaata!
Mä teen yleensä pelkällä aprikoosihillolla. Ehkä pitää kokeilla myös suklaata joukkoon.
VastaaPoistaItse olen niin sokerihampainen, että pakko lisätä vielä suklaatkin! :p
PoistaMä en tykkää mistään hilloista, joten eiköhän tuon vois toteuttaa pelkällä suklaallakin... 8D
VastaaPoistaHmm.. Ei varmaan paha, laitat vaan tuplamäärän suklaata! :p
PoistaJos en ois niin järkyttävän hillo- ja marmeladivastainen niin kokeilisin näitä oitis! :D
VastaaPoistaEn mäkään syö hilloa muuten, jopa täytekakuissa se on ihan NO-sisus. Mutta joulutortuissa ja näissä se menee. :p
PoistaKiitti tästä, täytyy kokeilla! Mä teen omenatorttuja näin joulun alla ja perinteiset luumuisetkin menee, mutta nämä kuulostavat kyllä namilta kans! Vadelma vois sopia kans... Päärynä-aurajuusto-vastaavia tarttis kans kokeilla, kunhan löydän päärynähilloa kaupasta (täällä maalla ei ole...). :)
VastaaPoistaHei, ei saa puhua Aurajuustosta! Arvaa onko nyt pakko kokeilla täälläkin. :p Vadelmalla toimii varmasti. Oma suosikki suklaahan on Brunbergin Vedelmatryffelipatukka, joka on suorastaan taivaallista! :p
PoistaOi nam, kiitos ihanasta ideasta! Just tässä pähkäilin, että mitä voisin tehdä pikkujoulunyyttäreihin. Ongelma ratkaistu!
VastaaPoistaOle hyvä. Luumuhillo ei aina ole kaikkien makuun, niin nämä ovat kiva vaihtoehto ja supernopeat tehdä. :)
PoistaHerkullinen idea. Pitääpä kertoa tästä siskolle, joka tykkää tehdä aprikoosihillolla joulutorttuja ja tykkää myös tummasta suklaasta. Ehkä pääsen itsekin maistelemaan tuloksia joulun aikaan. ;)
VastaaPoistaHih, hyvä vinkkailla, saa sitten itse nauttia tuotoksista. ;)
PoistaMmmm aprikoosi ja tumma suklaa kuulostaa upealta yhdistelmältä! Mutta mun pitää nautiskella sitä muussa muodossa, jostain syystä en pidä yhtään voitaikinasta... tosi kiva idea silti :)
VastaaPoistaOnko lehtitaikina yhtä ei? Toimii silläkin...
PoistaNam kuinka herkullisilta kuulostaa! :) Pitää laittaa testiin! Voitaikina on omaa lemppariani, mutta sitä tulee käytettyä oikeastaan vain joulutorttuihin.
VastaaPoistaSama, joskus teen tällaisia samanlaisia suolaisella täytteellä esim. riisillä ja jauhelihalla, myös lohi toimii.
PoistaPiti ostaa jo lehtitaikinaa ja aprikoosimarmeladia, että sa kokeilla näitä :D En oo oikein koskaan tykännyt aprikoosimarmeladista, mutta jotenkin suklaan kanssa aprikoosi on aina hyvää ja tuoreet aprikoosit on aivan ihania kans. Pitää vielä tänään hakea tummaa suklaata ja ehkä illalla vois pari taskua tehdä.
VastaaPoistaItselleni aprikoosit oli pitkän aikaa sellainen jopa pienoinen inhokki. En vieläkään syö tuoreita aprikooseja. :D Opettelin eka syömään kuivattuja ja nykyisin menee marmeladikin. Ehkä seuraavaksi tuoreet? Tumma suklaa tosiaan sopii hyvin yhteen aprikoosin kanssa. :p
Poista